Drostendijk 2
7462 SG Rijssen
T 054 8520 789

U bevindt zich hier: Imkerij

Imkerij

De honingbijen van  het kruidenhuis zorgen voor de bevruchting van het fruit, de groenten en de kruiden.  Door de bijen worden de bestakken voor de bloemist mooi vol. we hebben dubbel profijt van de bijen, van de honing en van de bestuiving.

De bijenproducten was en propolis worden verwerkt in kaarsen, zalf en tinctuur.

In Nederland worden imkerijen niet door SKAL biologisch verklaard vanwege het feit dat nergens kan worden gegarandeerd dat binnen 3 km rondom de bijenstal geen genetisch gemodificeerde gewassen staan. Het spreekt vanzelf dat Francine in de imkerij biologisch werkt. De waskringloop is zoveel mogelijk gesloten en bestrijding van bijenaprasietens doen we zoveel mogelijk organisch.

Workshops

Wandeling 'eten uit de natuur'

Onder leiding van Francine van Rossem, boerin van Kruidenhuis de Vlo, wandelt u ruim anderhalf uur in de natuur om planten en kruiden te verzamelen, die je kunt eten. Afhankelijk van de oogst wordt er thee gezet van de gevonden kruiden en wordt er na afloop een lekkere soep of iets anders gekookt.

Deze wandeling kan in overleg op elke dag van de week geboekt worden voor minimaal 4 personen en kost € 10,00 per persoon.

Kruidenhuis de Vlo, Drostendijk 2, Rijssen. Informatie en boekingen tel. 06-33359158

Locatie

Kruidenhuis De Vlo - De moestuin
Drostendijk 2
7462 SG Rijssen
0548-520789 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.kruidenhuisdevlo.nl

Bekijk het workschop overzicht

Ga naar boven