Drostendijk 2
7462 SG Rijssen
T 054 8520 789

U bevindt zich hier: Nieuws / AgendaKruidendroger

Kruidendroger

Deze week hebben we de eerste producten gedroogd in de nieuwe kruidendroger. De bouwtekening op de site van De Twaalf Ambachten heeft Pierre aan de eisen voor voedselveiligheid aangepast, zodat we nu een op zonne energie draaiende droger in de moestuin hebben staan. De eerste resultaten met Calendula en duizendblad zijn bemoedigend wat betreft kleurbehoud en behaalde droogtemperatuur (ca 40˚C) Het seizoen is bijna voorbij, de zaden worden gedroogd en geschoond, het fruit geoogst. De rest van het jaar is voor experimenteren met de droger en wat je nu wiedt, hoef je in het voorjaar niet te wieden. De bijen zijn bijna ingewinterd. De verbaasde blikken in de supermarkt als je 30 pakken suiker meeneemt zijn altijd goed voor een promotie praatje

Workshops

Wandeling 'eten uit de natuur'

Onder leiding van Francine van Rossem, boerin van Kruidenhuis de Vlo, wandelt u ruim anderhalf uur in de natuur om planten en kruiden te verzamelen, die je kunt eten. Afhankelijk van de oogst wordt er thee gezet van de gevonden kruiden en wordt er na afloop een lekkere soep of iets anders gekookt.

Deze wandeling kan in overleg op elke dag van de week geboekt worden voor minimaal 4 personen en kost € 10,00 per persoon.

Kruidenhuis de Vlo, Drostendijk 2, Rijssen. Informatie en boekingen tel. 06-33359158

Locatie

Kruidenhuis De Vlo - De moestuin
Drostendijk 2
7462 SG Rijssen
0548-520789 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.kruidenhuisdevlo.nl

Bekijk het workschop overzicht

Geen wildplukwandeling komende week bij het kruidenhuis
Wildplukwandelingen zijn 25 juli, 15 augustus en 16 oktober
Vanmiddag om 1400 uur is er weer een wildplukwandeling Drostendijk 2 Rijssen
Ga naar boven