Drostendijk 2
7462 SG Rijssen
T 054 8520 789

U bevindt zich hier: Teelt

Teelt

Kruidenhuis de Vlo werkt biologisch. Dat betekent geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Alles wat in de grond gaat moet biologisch zijn. Omschakelen naar erkend biologische teelt onder SKAL controle duurt 3 jaar vanaf de aansluiting. Per 12 Maart 2008 is het kruidenhuis aangesloten bij SKAL onder nummer 025358. In 2011 werd de huiskavel uitgebreid met 2,2 ha land, waarop minstens 16 jaar mais had gestaan.

Het eerste jaar hebben we gevarieerd gras gezaaid en de grond verder met rust gelaten. Even bijkomen. Een strook van 10 m breed langs de houtwal is voor de teelt van kruiden, groenten en bloemen bestemd. De rest van het perceel is blijvend grasland. De houtwal staat al in 1882 op de kaart en speelt een rol in de kringloop, doordat houtsnippers in de stal worden vermengd met mest en zo weer terug komen op het land. Hij wordt natuurvriendelijk ontwikkel door inheemse soorten struiken aan te planten. De vele vogels in nestkastjes dragen hun steentje bij aan de ongedierte bestrijding.

 

Workshops

Wandeling 'eten uit de natuur'

Onder leiding van Francine van Rossem, boerin van Kruidenhuis de Vlo, wandelt u ruim anderhalf uur in de natuur om planten en kruiden te verzamelen, die je kunt eten. Afhankelijk van de oogst wordt er thee gezet van de gevonden kruiden en wordt er na afloop een lekkere soep of iets anders gekookt.

Deze wandeling kan in overleg op elke dag van de week geboekt worden voor minimaal 4 personen en kost € 10,00 per persoon.

Kruidenhuis de Vlo, Drostendijk 2, Rijssen. Informatie en boekingen tel. 06-33359158

Locatie

Kruidenhuis De Vlo - De moestuin
Drostendijk 2
7462 SG Rijssen
0548-520789 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.kruidenhuisdevlo.nl

Bekijk het workschop overzicht

Ga naar boven