Wie zijn wij?

KRUIDENHUIS ‘DE VLO’ IS EEN FAMILIEBEDRIJF. 

Boerin Francine van Rossem heeft het bedrijf opgericht. Het begon eerst als een kruidentuin, waar men vele soorten kruiden kon kopen. Francine weet erg veel van de geneeskrachtige werking van kruidenplanten, maar ook van hoe men deze het beste bewaard en verwerkt. Uiteindelijk is de kruidentuin uitgegroeit naar een groententuin waar vele soorten groenten werden geteelt. Helaas is dit door de aanhoudende droogte bijna onmogelijk geworden en hebben we besloten het over een andere boeg te gooien. Op de plek waar eerst groenten geteelt werden hebben we nu een pluktuin verwezenlijkt, welke opent in het voorjaar van 2021. 

De groenten worden nu in samenwerking met biologische Overijsselse boerderijen verkregen en de kruiden worden allemaal nog altijd in eigen tuin geteeld. 

Francine heeft een achtergrond in voedselveiligheid, is marktmeester van de Deldense Streekmarkt en staat graag voor u klaar om u informatie te geven over eventuele groenten en planten. 

Met de hulp van vrijwilligers, zoals schoondochter Marilot Lubberhuizen welke de theetuin onderhoudt, blijft de tuin draaiende. Marilot maakt de thee, zorgt voor de kruiden en zorgt dat alles klaar is voor de opening van onze theetuin in 2021, waar men een kopje biologische thee kan drinken in de rust van het platte land.